Activiteiten zaterdag 2 december

Winterswijk

Tanya Kraan verzorgt weer een Stiltewandeling vanaf gastgalerij Ankomm’n aan de Mentinkweg. Genieten van de natuur, een moment voor jezelf, lopen in een rustig tempo en even onthaasten. Na afloop zijn er nog wat ontspanningsoefeningen en is er koffie of thee. De wandeling start om half 10, de kosten bedragen 5 euro.

Meer informatie of aanmelding, nr. 06 – 156 24 314

In het kader van ‘Musica Jacobi’, de Kerk & Muziekserie van de Jacobskerk, vindt er op de zaterdagnamiddag in de Advent ‘Muziek voor de Zondag uit’, een rustpunt middenin de hectiek van de naderende feestdagen. Vanmiddag wordt deze verzorgd door Schallend Koper, een koperensemble van de Protestantse Gemeente Doetinchem. Zij spelen oude adventsmelodieen in verschillende zettingen. Organiste is Annelies Slöetjes. De aanvang is om 5 uur. De toegang is gratis, wel wordt bij de uitgang gecollecteerd.

Het is weer tijd voor ‘het verdrijven van de boze geesten’ rondom Winterswijk. Daarom beginnen  ‘De Midwinterbloazers’  weer met het blazen op hun midwinterhoorns. Vanmiddag is dat bij de Waliensestraat 127. De aanvang is rond de klok van 5 uur, bij het invallen van de schemering.

Het fanfare-orkest en de slagwerkgroep van muziekvereniging Eendracht gaan de strijd met elkaar aan. Samen presenteren zij het theaterconcert ‘The Battle: fanfare meets percussion’. Het wordt een afwisselend totaalprogramma waarin beide groepen muzikaal hun grenzen, en elkaar, opzoeken. De aanvang is om 8 uur. Kaarten kosten 12,50 euro p.p., donateurs en kinderen t/m 12 jaar betalen 8,50 euro.

Aalten

In De Hofnar is de maandelijkse curiozamelbeurs van vereniging ‘De Verzamelaar’ .Daar zijn tussen 1 en 4 uur naast de gebruikelijke zaken als postzegels, munten en ansichtkaarten ook andere minder gangbare verzamelobjecten te vinden zoals streekboeken, vinyl-platen, en diverse andere nostalgische paperrassen en curiosa. De toegang is gratis.

Gitarist Ruben Hoeke staat 25 jaar op de bühne en dat viert hij middels een speciale jubileumtournee langs de Nederlandse zalen en festivals. Vanavond vanaf 10 uur is hij te zien in Oerkroeg Schiller. Hoeke kan geplaatst worden in het rijtje muzikanten die de Nederblues en de Rock naar een hoger niveau hebben getild. De toegang bedraagt 7,50 euro. 

Copyright © 2016. RTV Slingeland.