Luister LIVE!

De Muziekavond 247

facebook twitter youtube

Activiteiten zaterdag 20 mei

 

Winterswijk

In en om kindercentrum De Springplank aan de Haitsma Mulierweg vindt  van 10 tot 1 uur voor de 2e keer de Jonge Gezinnenbeurs plaats. Naast een open huis voor iedereen die kennis wil maken met wat zij jonge gezinnen te bieden hebben, zijn er ook bijna dertig lokale bedrijven en instellingen aanwezig op velerlei gebied. Verder begint om half 12  een modeshow, waarin moeders van de oudercommissie met hun eigen kinderen de nieuwste mode showen. De toegang is gratis.

 

Zowel vandaag als morgen is van 10 tot 5 uur in verenigingsgebouw Juliana een expositie te zien van amateur- en beroepskunstenaars uit het Woold. Maar liefst 23 exposanten tonen o.a. fotografie, acryl- en olieverfschilderijen, decoraties, beelden, houtbewerking, digital art en keramiek. De toegang is gratis.

 

De gezamenlijke kerken van Winterswijk houden dit weekend voor de 6e keer op de Scholtenbrug het Tent Event “Samen in de Naam van Jezus”. Het thema dit jaar is ‘Geloof geeft een Hoop Liefde’. Vanmorgen is om half 11 de officiële opening met aansluitend een seniorenochtend met als gast Annie Lensink.  Vanaf 3 uur is er een talentenshow voor jong en oud, en vanaf 5 uur wordt voor jeugd vanaf 10 jaar een ‘Adventure 10+’ gehouden. Vanavond begint rond half 8 een Praiseavond o.l.v. de SINVJ Band. Morgen begint om 12 uur een gezamenlijke kerkdienst voor alle inwoners van Winterswijk. Na afloop is er tot 4 uur van alles te doen op het terrein in de vorm van leuke en interessante workshops voor jong en oud. Om 5 uur volgt dan een sing-out met muziek en een slotwoord. De toegang is beide dagen gratis.

 

*  Boogie Woogie zet van 1 tot 4 uur haar deuren open voor het publiek. Er worden openbare instrumentale,- vocale,- en danslessen gegeven, er zijn optredens en demonstraties in de concertzaal, en verschillende popbands verzorgen optredens bij de ingang. Daarnaast is er uitgebreide informatie beschikbaar over het cursusaanbod en zijn diverse muziekverenigingen aanwezig om informatie te verstrekken aan toekomstige leerlingen. De entree is gratis, en iedereen is van harte welkom.           

 

Woongroep Den Pollewik aan de Meijerink houdt een open dag van 1 tot 4 uur. Bewoners zijn tussen de 50 en 70 jaar, en kiezen bewust voor een woongroep waarbij ieder zijn eigen woning en privacy heeft.

 

Na het succes van vorig jaar gaan Ruth van der Meulen en Astrid ter Keurs ook dit jaar weer meedoen aan de Roparun van Hamburg naar Rotterdam. Om die reden nodigen zij iedereen uit voor een gezellige middag bij gastgalerij Ankomm’n, waarvan de opbrengst naar de Roparun gaat, een organisatie die mensen met kanker ondersteund. Belangstellenden kunnen deelnemen aan een wandeling met een gids en/of een High Tea. De wandeling begint om 2 uur, de high tea om 3 uur.

Meer informatie of aanmelding bij Anita Duenk, tel.nr. 06 156 24 314.

 

Muziekvereniging St.Jan uit Meddo verzorgt haar voorjaarsconcert in theater De Storm. Medewerking hieraan verlenen het fanfareorkest o.l.v. Gerald Roerdinkholder en het slagwerkensemble o.l.v. Ronny Wolterink. Tevens staat dit concert in het teken van het muzikale D-examen. De aanvang is om 8 uur. De entree voor volwassenen bedraagt 10 euro en voor jongeren t/m 12 jaar 6 euro.

In sportcentrum De Tuunte vindt vanavond ‘We Love the 80’s’ plaats. Hoofdact is Boney M., de meest succesvolle disco-act van de jaren 70 en 80. Daarnaast speelt de Winterswijkse coverband Toe Maar, en draaien de bekende DJ’s Sander de Heer en Paul Rabbering de mooiste en beste popklassiekers van de jaren 80. DJ Martijn Koedam opent de avond vanaf half 8. Toegangskaarten kosten 20 euro en zijn te verkrijgen bij sportcentrum De Tuunte.

 

Aalten

Een groep jongeren die twee weken vrijwilligerswerk gaan doen in Jibou in Roemenië, verzorgen een autowasdag bij Garage Kempers aan De Driehoek. Tussen 9 en half 5 kan men voor minimaal 5 euro een personenauto laten wassen. Een vrije gift is natuurlijk ook van harte welkom. De inkomsten worden gebruikt om de reis en bouwwerkzaamheden te bekostigen.

 

Stadsbrouwerij De Borghman in Bredevoort opent dit weekend de deuren voor het publiek tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen in het kader van de Week van het Nederlandse Bier. Belangstellenden kunnen zien met welke ingrediënten het bier wordt gemaakt en hoe zij wekelijks de bieren brouwen. Daarnaast wordt verteld hoe ze tot de ontwikkeling van een nieuw bier komen en krijgt iedereen uitgebreid de gelegenheid om de bieren te proeven.  

 

Op ’t Zand in Bredevoort is vandaag weer de traditionele 3e zaterdag-boekenmarkt. Liefhebbers kunnen tussen  11 en 5 uur terecht bij de diverse kraampjes met een gevarieerd aanbod van oude en nieuwere boeken.  

 

Bij het schuttersgebouw van EMM Dinxperlo aan de Industriestraat 5 wordt vanaf             2 uur voor de derde keer het Gemeentelijk Aaltens Keizerschieten gehouden.                  Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

 

De Stichting Vrienden van Bredevoort Boekenstad houdt in ’t Koppelhuis op de Markt een literaire middag voor zijn vrienden. Te gast is de jonge schrijver Jonah Falke, die vorig jaar debuteerde met zijn roman Bontebrug. De bijeenkomst begint om 3 uur. Kaarten zijn te bestellen bij het VVV in Bredevoort. 

                        

In De Hofnar vindt het grootste indoor Beach Festival van Nederland plaats, getiteld ‘At the Beach’. Naast diverse DJ’s zijn er ook live-optredens van o.a. Spawn, Trafassi en Jody Bernal. De aanvang is vanaf 19.00 uur. Kaartjes kosten 23,50 euro p.p.

Journalist en radiomaker Marc Stakenburg houdt vanavond een lezing over Bob Dylan in het maandelijkse Kenniscafé van de Koppelkerk in Bredevoort. In zijn lezing, die wordt afgewisseld met beeld en geluid, gaat hij met name in op de eerste jaren van de zanger in New York. Daarnaast brengt gitarist Hans de Vries liedjes van Dylan ten gehore. De aanvang is om 8 uur, de toegang bedraagt 7,50 euro.

 

De internationale Legends of Rock Tribute Tour komt naar Kulturhus Dinxperlo.  Het wordt een spetterende Rock Night met optredens van ‘Metallica by MagneticA’, ‘AC/DC by ACinDC’, en ‘Guns ‘N’Roses by Slash ‘N’Roses’. Dit alles wordt ondersteund door spectaculaire lichtshows en dynamische special effects. Het programma start om 9 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop 12,50 euro via www.kulturhusdinxperlo.nl  Aan de kassa kosten ze 17,50 euro. 

Copyright © 2016. RTV Slingeland.