Luister LIVE!

De Muziekavond 247

facebook twitter youtube

Activiteiten zaterdag 24 juni

Winterswijk

Het is vandaag de 2e dag van het Volksfeest in Meddo. Om half 9 stelt de optocht zich op voor vertrek naar de huidige koningin. Bij terugkomst wordt dan de strijd aangegaan wie zich de nieuwe koning of koningin mag noemen. Tevens gaan de volksspelen verder. In de tent is er muziek van ‘Party Poppers”, en voor de jeugd is er een disco in Elbekurkie. Vanavond zorgt de band “Steam” voor de muziek in de feesttent.

Op de parkeerplaats van Sportpark Jaspers vindt de jaarlijkse rommelmarkt plaats van FC Winterswijk. Tussen half 10 en 3 uur is er met ruim 120 verkoopkramen weer sprake van een groot, divers aanbod. Daarnaast zijn er ook planten en bloemen te koop en net als voorgaande jaren is er ook weer het bekende Rad van Fortuin.                De entree en het parkeren zijn gratis.

Peuteropvang De Klaproos, gevestigd in het gebouw van obs De Schakel aan de Violenstraat, houdt een open huis. Tussen 10 en 12 uur is iedereen welkom om de speelruimte met daarin de nieuwe belevenisruimte te bekijken. Dit is een ontdek,- maar tevens relaxruimte geschikt voor alle peuters en kinderen van groep 1 van basisschool De Schakel.

In het Rommelgebergte zijn weer de jaarlijkse motorcrosswedstrijden. Vandaag vinden de traditionele streekwedstrijden plaats, en morgen de wedstrijden die meetellen voor het Nederlands Kampioenschap Jeugdmotorcross. De eerste wedstrijd begint vanmorgen om 10 uur en morgen rond 12 uur. De entree bedraagt        5 euro, jongeren tot 16 jaar mogen gratis naar binnen.

Samen met een boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen kunt u mee met een ongeveer 5 uur durende wandeling  door het Woold, die voert over onverharde wegen en paden langs oude landgoederen, natuurgebieden, en ook over de groene grens Duitsland in. De ongeveer 15 km. lange tocht start om 10 uur bij Meerdinkweg 7. De kosten bedragen 5 euro p.p., donateurs mogen gratis mee op vertoon van de GLK-pas. Reserveren is niet nodig.

De winkel van Kringloop Aktief staat van 10 tot 5 uur helemaal in het teken van muziek. Er zijn muziekinstrumenten, van gitaren tot trompetten en van keyboards tot accordeons, er is een ruime keus in cd’s, vinyl en dvd’s en ook op audiogebied is er veel te verkrijgen. Tevens zijn er de hele dag optredens van ‘De Buunkies’, met af en toe een korte pauze.

In gastgalerij Ankomm’n kan men tussen 10 en 2 uur kennismaken met de grote diversiteit aan wilde eetbare planten die in onze eigen omgeving groeien. Eerst hoort u van Leatitia Jörissen wat de spelregels van het plukken in de natuur zijn. Daarna gaat men op pad op zoek naar eetbare bloemen en planten en vertelt zij wat je ermee kunt doen. De workshop kost 35 euro, meer informatie bij Anita Duenk,

nr. 06-156 24 314.

En ook in Gastgalerij Ankomm’n exposeert Annemarie Burger momenteel haar werken. Uitgangspunten daarin zijn vragen zoals ‘wie ben ik’ en ‘wat is de zin van het bestaan’. Zowel vandaag als morgen is zij hierbij zelf aanwezig vanaf 2 uur.                    De toegang is gratis.

Jan-Willem van de Velde geeft vanavond een improvisatieconcert op de vleugel, geïnspireerd door de sfeer en het weer van het seizoen. Tevens speelt hij op een aantal zomergedichten van Nederlandse dichters een muzikale impressie. Het concert begint om 8 uur in boerderij Aarde-Werk De Stegge aan de Geessinkweg in Kotten. De toegang bedraagt 10 euro. Reserveren is gewenst, dit kan via nr.              06 – 483 55 663

Aalten

Dit weekend is weer de Farm & Country Fair in IJzerlo, een grote buitenbeurs met meer dan 400 standhouders. Het terrein kent 9 verschillende ‘straten’, elk met z’n eigen kleur en thema. Er is van alles te zien en te beleven, van vintage tot tuinplanten, van bijzondere dieren tot een kinderwagenparade, van kookworkshops tot demonstraties van machines, en van muziek tot allerlei shows. De beurs is vandaag van 10 uur vanmorgen tot 9 uur vanavond geopend, en op morgen van            10 tot 6 uur.

Op de Markt in Aalten is weer een snuffelmarkt. Deze is tussen 10 en 4 uur te bezoeken.

Om 2 uur start vanaf het VVV Agentschap Aaltense Musea een rondleiding door de Aaltense ‘Gängeskes’. De wandeling duurt ongeveer 1 ½ uur en de deelnamekosten bedragen 4 euro p.p.

*  Boekbinder Annebet Tannemaat vertelt over de kunst van haar bijzondere ambacht in het maandelijkse Kenniscafé van de Koppelkerk in Bredevoort. Deze avond gaan toehoorders bovendien leren hoe ze zelf een boekje kunnen inbinden. De lezing begint om 8 uur de entree bedraagt 7,50 euro. Reserveren is wel noodzakelijk, dit kan tel.nr. 21 60 05.

In Kulturhus Lintelo wordt vanaf half 9 muziek op aanvraag gedraaid, vinyl en modern. Het is een avond voor ieder wat wils, voor zowel de iets oudere garde als de jongeren voor wie de LP een minder bekend fenomeen is. Een grote collectie LP’s is aanwezig, maar zelf meenemen is natuurlijk nog mooier. 

Copyright © 2016. RTV Slingeland.