Activiteiten zaterdag 23 december

Winterswijk

Bij kinderboerderij Freriks is de hele dag een Kerstevent. De kinderboerderij is met kaarslicht en vuurkorven verlicht, en er men kan genieten van chocomelk en gluhwein met een versgebakken oliebol of knieperken.

In het kader van ‘Musica Jacobi’, de Kerk & Muziekserie van de Jacobskerk, vindt er op de zaterdagnamiddag in de Advent ‘Muziek voor de Zondag uit’, een rustpunt middenin de hectiek van de naderende feestdagen. Vanmiddag wordt door                     De Zonnebrinkcantorij het populaire kerstoratorium ‘Als appelbloesem in de winter’ uitgevoerd. Lector is Henk Vis, het geheel staat o.l.v. Wim Ruessink. De toegang is gratis.

De ‘Midwinterbloazers’ blazen weer op hun midwinterhoorns, deze keer aan de Vreehorstwegnr. 31. De aanvang is om ongeveer 5 uur, bij het invallen van de schemering.

‘The Veldman Brothers komen naar café De Stam. Zij brengen een ode aan de legendarische gitarist Jimi Hendrix, die in november  75 jaar zou zijn geworden. De aanvang is om half 10, de entree bedraagt 5 euro.

Aalten

Zangeres Lizzy Ossevoort treedt vanavond met een speciaal jazzy kerstprogramma op in de Koppelkerk in Bredevoort. Zij wordt daarbij begeleidt door vaste pianist Stefan Bos. Het concert begint om half 9, de toegang bedraagt 10 euro.

 

Copyright © 2016. RTV Slingeland.