De Muziekavond 247

facebook twitter youtube

Activiteiten zondag 15 oktober

Winterswijk

*  Atletiekvereniging Archeus houdt o.l.v. survivalloper Thomas Schröer een countryrun over onverhard terrein door het Winterswijkse buitengebied. Er wordt er gezamenlijk gelopen in een tempo van 8 à 9 km per uur, tussendoor wordt op elkaar gewacht.  De training is zowel bedoeld voor sportievelingen die eens kennis willen maken met deze vorm van training, als ook voor ervaren countryrunners. De start is om half 10 bij sportcomplex De Hunenbulten. Er kan gekozen worden tussen een parcours van 5 of 10 km. Deelnamekosten bedragen  2 euro voor niet-leden.

In Meddo is de laatste fietstocht van de Seniorensoos van dit seizoen. Het vertrek is om half 2 vanaf de gymzaal aan de Goorweg.

 

De IVN gaat  in samenwerking met het KNNV Oost-Achterhoek wandelen bij het Groote Goor. Het thema van de wandeling is ‘Oud en Nieuw landschap’. De start is om 2 uur vanaf het uitzichtplatform op de hoek Goordiek/Geerdesweg in Corle. Meewandelen is gratis. Eventueel meer informatie is te verkrijgen bij A. Hendriks, tel. nr. 0544 – 35 20 43

*  De Ierse folk- en popzanger Ben Reel speelt in café De Stam. De aanvang is om            4 uur, de toegang bedraagt 5 euro.

*  Het duo Pehlivanli-Safonova geeft een concert in het Doops-gezinde kerkje.                Het repertoire van de Turkse altvioliste Esra Pehlivanli en de Russische pianiste Anastasia Safonova bestaat uit 19e eeuwse romantische werken van Shumann, Glinka en Brahms. De aanvang is om half 5. De entree bedraagt 13,50 euro, jeugd t/m 17 jaar kan voor 7,50 euro naar binnen. Kaarten zijn in de voorverkoop bij theater De Storm te verkrijgen.

Aalten

Bij de Heurnse Tref aan de Brethouwerweg vindt  dit weekend het 12e Herfstwandel-weekend plaats. Er kan gekozen worden uit de afstanden 5, 10, 15, 20 en 30 km. en voor alle afstanden geldt dat er vanaf 8 uur gestart kan worden. Deelnamekosten bedragen 4,50 euro met een medaille, en 3 euro zonder beloning. Leden van wandelbonden krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart 1 euro korting.

                                     

*  Natuurmonumenten houdt van 10 tot 12 uur OERRR paddenstoelen zoeken in de bossen van het natuurgebied Loohuis. Deze tocht is geschikt voor kinderen vanaf              8 jaar en start op de parkeerplaats aan de Haartseweg. Kinderen die lid zijn van OERRR betalen 4 euro, niet-leden 7 euro. U dient zich wel hiervoor aan te melden, dit kan via de website www.natuurmonumenten.nl/activiteiten of telefonisch via nr. 035 – 655 99 55

 

De IVN gaat in samenwerking met het KNNV Oost-Achterhoek wandelen bij het Groote Goor. Het thema van de wandeling is ‘Oud en Nieuw landschap’. De start is om 2 uur vanaf het uitzichtplatform op de hoek Goordiek/Geerdesweg in Corle. Meewandelen is gratis. Eventueel meer informatie is te verkrijgen bij A. Hendriks, tel. nr. 0544 – 35 20 43

 

 

In de Zuiderkerk begint om 7 uur een aangepaste kerkdienst speciaal vóór en dóór mensen met een verstandelijke beperking. Centraal in deze dienst staat het verhaal van Ruth. Medewerking verlenen Ds. Aja Yntema, orkest De Vrolijke Noot en het Romienenkoor. Iedereen is welkom. 

Copyright © 2016. RTV Slingeland.