Luister LIVE!

De Muziekavond 247

facebook twitter youtube

Activiteiten zondag 21 mei 

Winterswijk

Van 10 tot 5 uur is in verenigingsgebouw Juliana een expositie te zien van amateur- en beroepskunstenaars uit het Woold. Maar liefst 23 exposanten tonen o.a. fotografie, acryl- en olieverfschilderijen, decoraties, beelden, houtbewerking, digital art en keramiek. De toegang is gratis.

                                                  

*  WFevenementen verzorgt een Naobertocht voor zowel wandelaars als fietsers.            De wandeltocht van 15 km gaat door de buurtschappen Brinkheurne en het Woold. De fietsroutes van 40 en 60 km lopen door het grensgebied, waarbij regelmatig via groene grensovergangen de ‘Naobers’ in Duitsland worden aangedaan. Alle tochten hebben een pauzestop bij gebouw Juliana in het Woold, waarbij de deelnemers een kijkje kunnen nemen bij diverse exposities van Wooldse kunstenaars. Starten kan tussen 10 en 2 uur bij zalencentrum Reuselink aan de Slingeweg. De deelname-kosten bedragen 3 euro p.p.

 

De gezamenlijke kerken van Winterswijk houden dit weekend voor de 6e keer op de Scholtenbrug het Tent Event “Samen in de Naam van Jezus”. Het thema dit jaar is ‘Geloof geeft een Hoop Liefde’. Om 12 uur begint een gezamenlijke kerkdienst voor alle inwoners van Winterswijk. Na afloop is er tot 4 uur van alles te doen op het terrein in de vorm van leuke en interessante workshops voor jong en oud. Om 5 uur volgt dan een sing-out met muziek en een slotwoord. De toegang is gratis.

 

Wie het Winterswijkse landschap eens op een andere manier wil beleven, kan met fotograaf Hans Hendriks mee met een ongeveer 2 ½  uur durende tour in een gerestaureerde GTW-bus. Hij vertelt het verhaal over de bijzondere geologie en de cultuurhistorie van het buitengebied van Winterswijk op zijn eigen belevende manier. Het vertrek is om 2 uur bij gastgalerij Ankomm’n aan de Mentinkweg. De kosten bedragen 19,95 euro, incl. een beker drinken en een snee kaneel/rozijnenbrood.  Meer informatie of aanmelding via nr. 06 – 165 92 571

 

Het Achterhoeks Vocaal Ensemble AVOCE verzorgt samen met de afdeling symfonie van de KWOV, een concert in de Zonnebrinkkerk.  De aanvang is vanaf 3 uur, de entree is gratis. Een vrije gift na afloop wordt op prijs gesteld.

 

Aalten

Stadsbrouwerij De Borghman in Bredevoort opent de deuren voor het publiek tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen in het kader van de Week van het Nederlandse Bier. Belangstellenden kunnen zien met welke ingrediënten het bier wordt gemaakt en hoe zij wekelijks de bieren brouwen. Daarnaast wordt verteld hoe ze tot de ontwikkeling van een nieuw bier komen en krijgt iedereen uitgebreid de gelegenheid om de bieren te proeven.  

VVV Dinxperlo heeft mooie fietsroutes uitgezet die via verschillende grens-overgangen richting Haldern gaan. Er zijn twee afstanden: een korte route van 43 km en een lange van 54 km. Deelnemers krijgen onderweg drinken en een koek aangeboden. Er kan tussen half 11 en half 2 gestart worden bij het VVV-kantoor.          De kosten bedragen 4 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen t/m 12 jaar.

De Christelijk Gemengde Zangvereniging Vriendschap uit IJzerlo houdt haar voorjaarsconcert in ’t Dorpshuus in IJzerlo. Het muzikale intermezzo wordt verzorgd door Frank Timmermans en Harry Boontje. De aanvang is om 11 uur, de toegang is gratis, maar een vrije gift is welkom.

 

*  Jong Gelre Aalten houdt weer haar jaarlijkse Zeepkistenrace. Met een zelfge-bouwde zeepkist van de schans boven aan de Nijhofsbult in Barlo naar beneden, met allerlei hindernissen onderweg. De wedstrijd start om half 12, de toegang is gratis. Het regelement is te vinden op de website www.jonggelreaalten.nl 

 

In het centrum vindt het wielerspektakel, de ‘Ronde van Aalten’ plaats. Er wordt gereden in diverse klassen: de eerste klasse start om 12 uur en de laatste, voor Elite en Beloften, om 10 over 5. Tussendoor is ook de ‘Dikke Banden Race, voor basisschoolleerlingen van 7 t/m 12 jaar.  

 

Het Restauratiefonds van de Oude Helenakerk houdt weer een mooie fietstocht. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 20 of 30 km., die door de Duitse grensstreek gaan. Starten kan tussen half 1 en 2 uur vanaf Bouwbedrijf Wevers aan de Dinxperlosestraatweg. Een vrije gift bij de start is van harte welkom. 

Copyright © 2016. RTV Slingeland.