Activiteiten zondag 24 december

Winterswijk

In Meddo vindt de jaarlijkse Keiloop plaats. Voor de jeugd t/m 9 jaar start om 10 uur een loop over 1 km. Tevens gaan om die tijd de lopers van de 3,2 km. van start. Om half 11 valt het startschot voor de 5,5 km., en om half 12 starten de deelnemers voor de 10 km. en de halve marathon. Start en finish zijn bij de voetbalvelden van sportclub Meddo. Het inschrijfgeld bedraagt 3 euro voor jeugd t/m 9  jaar, 4 euro voor de 3,2 km lopers en 6 euro voor de overige afstanden. Inschrijven kan via de website www.scmeddo.nl en tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd. Bij voorinschrijving ontvangt de deelnemer 1 euro korting.

Het is weer Koopzondag. Veel winkels in het centrum zijn tussen 12 en 5 uur geopend. 

Bij boekhandel Kramer is dichter Henk Beunk uit Westendorp aanwezig. Tussen 2 en half 4 gaat hij voor iedereen die dat wil persoonlijk een gedicht voordragen.                                                                                        

Evangeliegemeente Spoorzicht houdt op een samenkomst in gebouw Spoorzicht aan de Tuunterstraat. Joseph Tetelepta houdt een korte preek, en een gelegenheidskoor brengt een aantal liederen ten gehore. Verder ligt de nadruk op het zingen van de bekende kerstliederen. De deuren gaan om 6 uur open voor een kop koffie of chocomel, waarna de dienst om half 7 start. Iedereen is van harte welkom.

Om 7 uur begint een familiekerstviering in het Doopsgezind Kerkje. De dienst staat onder leiding van ds. Els de Clercq.

LIFE Winterswijk (voorheen Kandil Emas)  houdt een kerstdienst in Boogie Woogie. Het thema deze avond is ‘What a wonder, LIFE is born’. De dienst is gevuld met zang en muziek. De aanvang is om half 8. De toegang is gratis, wel vindt er een collecte plaats. Iedereen is van harte welkom.

Om 9 uur begint een Kerkavonddienst in de Molukse Kerk Immanuel aan de Kloetenseweg. Thema van deze dienst is ‘Ik ben het licht der wereld’. Medewerking verlenen het kerkkoor ‘Bersama’, gospelkoor ‘Mazda’, close-harmonykoor ‘Kasih’ en Lisa Oppier. De dienst is tweetalig en iedereen is van harte welkom. Na afloop is er een kop koffie of chocomel met wat lekkers.

In de Jacobskerk op de markt begint ook om 9 uur een Kerstnachtdienst. Medewerking aan deze dienst verlenen muziekvereniging Eendracht en ds. Hovinga.

Aalten

Van 10 tot 3 uur is het Kerstkoopzondag in het centrum van Aalten. Het dorp is gezellig aangekleed en op diverse plekken klinkt er sfeervolle muziek en branden de vuurkorven. Er loopt een zingende Kerstman rond en kinderen kunnen in de draaimolen, op het springkussen of op de foto met de Kerstman in de arrenslee.

Het koor Multiple Voice verzorgt een kerstwandeling van ongeveer 5 km. op de Haart. Aansluitend is er, op de startlocatie, een optreden van het koor met mooie sfeervolle kerstliederen. Ook niet-wandelaars zijn van harte welkom bij dit concert. Starten voor de wandeltocht kan tussen half 12 en 12 uur aan de Loohuisweg 1/1(voormalig stal De Vrijheid). Het eerste optreden begint om circa kwart voor 1.          De entree is gratis. Bij slechte weersomstandigheden gaat alleen het optreden door. Bekijk hiervoor de site www.multiplevoiceaalten.nl  

Stichting Landgoed Eppink houdt een lichtjestocht met aansluitend een levende kerststal rond de boerderij aan de Romienendiek. De start is tussen 5 en half 7 bij de watertoren. De herders sturen de deelnemers op pad voor een ruim 2 km lange tocht over paden en onverharde wegen, begeleid door midwinterhoorns. Voor wie het moeilijk is bestaat de mogelijkheid om een verkorte, verharde route naar landgoed Eppink te nemen. Om 6 en 7 uur wordt op het landgoed het kerstverhaal verteld en uitgebeeld, afgewisseld met zang en gitaarmuziek. Christelijke muziekvereniging De Eendracht luistert het geheel op met toepasselijk muziek.

In de RK Helenakerk vindt een viering plaats, speciaal voor gezinnen. Medewerking verlenen kinderkoor Klavertje Vier, herenkoor Sint Caecilia en een blazer-ensemble van de AOV. Voorganger is Hans de Graaf. De dienst begint om 7 uur.

In ’t Dorpshuus in IJzerlo begint om half 8 een kerstzangdienst. Medewerking verlenen zangvereniging Vriendschap en muziekvereniging Crescendo. Tevens wordt een gedeelte van de dienst ingevuld door diverse mensen uit IJzerlo. Bij de uitgang wordt gecollecteerd voor een goed doel. Iedereen is van harte welkom.

In de Zuiderkerk begint om 23.00 uur een kerstnachtjeugddienst. Het kerstverhaal uit Lucas wordt verteld en dominee Hendrik Jan Zeldenrijk gaat met de aanwezigen nadenken over de vraag ‘Wat verwacht jij van Jezus?’. De kerstliederen worden begeleid door de 12-koppige band Sander en Friends. Iedereen is welkom.

De Euregio Christengemeente houdt een kerstnachtdienst in de Westerkerk aan de Hogestraat. Deze speciale dienst met als thema ‘Joy to the world’ is voor iedereen toegankelijk en begint om 23.00 uur. Muzikale medewerking verlenen het ECG-gospelkoor en het muziekteam van de Euregio Christengemeente.

In de Sint Joriskerk in Bredevoort vindt vanaf 23.00 uur een kerstnachtdienst plaats met als thema: ‘God ziet in een kind naar ons om’. Medewerking verlenen het koor Encore en organist Jan Stronks. Voorganger is L.H de Vries

Copyright © 2016. RTV Slingeland.