Luister LIVE!

De Muziekavond 247

facebook twitter youtube

Activiteiten aankomende week

*  Van dinsdag 27 t/m vrijdag 30 juni vindt weer de Winterswijkse Fiets4daagse plaats. De vernieuwde tochten van 25, 40 en 60 km. gaan over fraaie routes door het buitengebied van Winterswijk, Bredevoort, Aalten, Lievelde, Groenlo en de aangrenzende Duitse gemeenten. Onderweg zijn er muzikale optredens en folkloristische activiteiten. Start en finish is bij sportcomplex ’t Huitinkveld aan de Bataafseweg, waar dagelijks tussen 9 en 12 uur kan worden gestart. Een dagkaart kost 3,50 euro, voor een passe-partout voor vier dagen betaalt u 12 euro. Bij voorinschrijving bij de VVV betaalt u hiervoor 10 euro.

                                                   

Op alle dinsdagen in juni zijn van 10 tot 5 uur  twee bijzondere tuinen aan de Morgenzonweg te bezichtigen. Dat zijn de liefhebberstuin van de fam. Buil op nummer 150, en tuin ‘De Morgenzunne’ van Janneke Helleman en Wiebe Poppe op nummer 136. De toegang tot deze tuinen is gratis, een kleine gift is welkom.

Op dinsdagavond 27 juni geeft slagwerker en percussionist John Sonderen een slagwerkworkshop bij Eendracht Winterswijk voor iedereen die het leuk vindt om iets met slagwerk te doen. Jong of oud, weinig of veel ervaring, iedereen is welkom.            Om kwart over 7 start het programma in De Klephoorn aan de Laan van Hilbelink. Aanmelden kan bij This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

Op woensdag 28 juni wordt van 10 tot half 12 weer een Babycafé gehouden in             De Revolutie op de Markt. Gast dit keer is Saskia van Daalen, kinderarts in het SKB. 

In het Openluchttheater aan de Huininkmaat is op woensdagmiddag 28 juni een leuke kindervoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar. De voorstelling ‘Ik zou wel een kindje lusten’ van Joes Boonen is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek. Het verhaal is doorspekt met fijne droge humor voor jong en oud. De aanvang is om 3 uur, de entree bedraagt 5 euro.

Speciaal voor alle kinderen die geïnteresseerd zijn in slagwerk verzorgt muziekvereniging Excelsior op woensdag 28 juni een workshop in MFA Pelkwijk.  Van 4 tot 5 uur wordt er geoefend met ritmes en samenspel en natuurlijk mogen de deelnemers verschillende percussie-instrumenten uitproberen. Deelname aan deze workshop, die verzorgd wordt door Tjomme Oonk, is gratis en vrijblijvend.

*  Op woensdag 28 juni is er weer een Alzheimercafé in het Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove in Lichtenvoorde. Het thema deze keer is  “Relatieverandering bij dementie”. Hoe moeten of kunnen betrokkenen met de veranderende relatie omgaan en wat voor houding moet je ontwikkelen om verbondenheid te blijven voelen met de partner met dementie zijn onderwerpen die aan bod komen. De aanvang is om 8 uur, de toegang is gratis, aanmelding vooraf is niet nodig.

Senioren, chauffeurs met C/D/E rijbewijs en overige automobilisten die een rijbewijskeuring moeten ondergaan kunnen terecht bij de rijbewijskeuringsarts op donderdag 29 juni in wijkcentrum Mondriaan aan de Noteboomstraat. De kosten bedragen 37,50 euro voor 75+senioren en 57,50 euro voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E. Voor informatie en een afspraak kunt u bellen naar het landelijke afsprakenbureau, tel.nr. 036 – 720 09 11

* Op donderdag 29 juni vindt in de concertzaal van Boogie Woogie een zomerconcert plaats ter afsluiting van het cursusjaar. Diverse ensembles en bands, zowel beginners als gevorderden, brengen een gevarieerd programma. De aanvang is om 7 uur en het is gratis toegankelijk.

In het Scholtenbrug Park vindt op vrijdag 30 juni, zaterdag 1 en zondag 2 juli Winterswijks tweede Food Truck Festival plaats.  Zo’n 20 verschillende Food Trucks vanuit alle windstreken serveren een breed aanbod van allerlei soorten voedsel. Daarnaast wordt er een biertuin en een kinderparadijs ingericht. Tevens is er muziek op verschillende plekken. Vrijdag is het terrein vanaf 4 uur geopend, zaterdag en zondag vanaf 12 uur. 

Copyright © 2016. RTV Slingeland.