De Muziekavond 247

facebook twitter youtube

Activiteiten zondag 20 augustus

Winterswijk

Aan de Haak en Hoekweg vindt voor de 20e keer de menmarathon Meddo plaats. Om half 10 start de 1e deelnemer aan het vaardigheidsparcours en rond 11 uur wordt de 1e deelnemer in de marathon verwacht. Ook dit jaar wordt er weer aandacht aan de jeugd geschonken. Onder begeleiding van een volwassene is er voor hen de mogelijkheid om kennis te maken met de mensport. De entree is gratis.

In de tuin van Motorhotel Meddo vindt de 1e editie plaats van Music Generations Meddo. De dag begint om 11 uur voor de oudere generatie met muziek van het Duo Vrijaf en Mondharmonicatherapie Meddo. Tussen 2 en 5 uur is er reggaemuziek van ‘De Contrafools’, en levensliederen van het duo ‘Freemde mannen’. Daarna treedt om 5 uur de rockband ‘Duckweed’ uit Lievelde op. Tussendoor zorgen de dj’s van de Partypoppers voor gezellige achtergrondmuziek. Daarnaast is er ook vertier voor de kleine kinderen, en brandt de barbecue de hele dag. Iedereen is welkom, de entree is gratis.

Dit weekend is tuin ‘De Bosuil’ van de fam. Graven aan de Blekkinkhofweg 12 in het Woold open voor bezichtiging. Deze tuin is zó ingericht dat die in de nazomer en vroege herfst op z’n mooist is. De openingstijden zijn van 10 tot 5 uur, de entree bedraagt 2 euro.

Aalten

Tussen 9 en 11 uur kan men vanaf het Grachthuys in Bredevoort starten voor de ‘Zomertrek wandeltocht’. Er kan gekozen worden uit twee afstanden: 9 en 12 km.             De kosten bedragen 6,50 euro, incl. consumptie en een kopje soep. Basisschoolleerlingen mogen gratis meewandelen.

Aan de Koningsweg naast partycentrum ’t Noorden wordt van 10 tot 6 uur het Nostalgisch Oogstfeest Aalten gehouden. Een dag waarbij oude tijden herleven. Mannen gaan in boerenkiel met de hand de rogge te lijf, die vervolgens door de vrouwen in ouderwetse klederdracht gebonden wordt. Voor kinderen is er een speelweide met Oudhollandse spelen, een springkussen en schminken. De toegang is gratis.

 

Johan en Alie ter Haar stellen van half 11 tot 5 uur hun tuin aan de Gendringseweg 15a open voor publiek. De siertuin heeft verschillende borders, paadjes en zitjes.            De entree is gratis.

VVV Dinxperlo verzorgt de laatste zomerfietstocht van dit seizoen. Er kan tussen  half 11 en half 2 gestart worden bij het VVV kantoor in Dinxperlo. De kosten bedragen 7,50 euro, incl. versnaperingen en warme hap.

Dit weekend vindt de 1e editie plaats van De Bazaar: een retro- en handmade markt in en rondom de Koppelkerk in Bredevoort. Tussen 11 en 5 uur is er een uitgebreid aanbod te vinden van retro- en vintageartikelen, en een groot scala aan handgemaakte producten. Daarnaast draait het Leidse duo ‘Plaatjes Vullen Gaatjes’ oude platen op grammofoonspelers in een nostalgische setting. De entree is gratis.

Orlando Bottenbley is een voormalig Nederlandse predikant van de baptisten van de Vrije Baptistengemeente Bethel. Deze dag is hij te gast in de Gemeente voor Christenen Meiberg, aan de Meiberg 23 en staat het thema ‘Ik zal Mijn gemeente bouwen’ centraal. De aanvang van de dienst is om 11 uur. Voorafgaand wordt een aanbiddingsdienst gehouden die om half 10 begint en waarin het avondmaal gevierd wordt. Iedereen is van harte welkom.

*  In het kader van de Zomerconcerten geeft de achtkoppige Achterhoekse band ‘Balkanari’ een concert op ’t Zand in Bredevoort. Zij verweven traditionele volksmuziek uit de Balkan met moderne pop- en rocknummers. Het concert begint om 12 uur en gaat alleen door bij mooi weer. (bij twijfel, zie www.bredevoort.nu). De toegang is gratis, maar een vrije gift is welkom.

Copyright © 2016. RTV Slingeland.