Luister LIVE!

De Muziekavond 247

facebook twitter youtube

Activiteiten aankomende week

 

Filmhuis Winterswijk vertoont op dinsdag 23 mei twee maal de film ‘Life, Animated’. De aanvangstijden in theater Skopein zijn om half 7 en om 9 uur. Reserveren is gewenst, dit kan via nr. 52 15 15.

 

Op woensdag 24 mei wordt van 10 tot half 12 weer een Babycafé gehouden in             De Revolutie op de Markt. Gast dit keer is logopediste Ilona Hendriks. Zij gaat vertellen over spraakontwikkeling bij kinderen.

Wenters Plus houdt op woensdag 24 mei een busrit rondom Winterswijk. Tijdens deze rit met de historische GTW-bus vertelt Hans Hendriks o.a. over de cultuurhistorie, archeologie en geologie. De rit duurt ongeveer 3 uur, er is een tussenstop bij Roerdink in het Woold. De bus vertrekt om half 2 bij De Storm, de kosten bedragen 15 euro p.p. Aanmelden kan tijdens de soosmiddag of bij Jeanet Adolfs, tel.nr. 06 – 522 46 376

De jeugd van Chr.Muziekvereniging Excelsior Barlo geeft op woensdag 24 mei haar jaarlijkse jeugdconcert met als thema ‘Just Dance!’. Zij nemen de bezoekers deze avond mee langs verschillende dansen, van volksdans en boogie-mars tot blues. Naast de individuele optredens gaan enkele jeugdige gevorderde muzikanten solo’s uitvoeren met begeleiding van de fanfare. Als grande finale zal het jeugdorkest samen met de fanfare optreden als ‘groot orkest’. De aanvang is om half 8 in                    ’t Romienendal aan de Aladnaweg. De toegang is gratis.

 

 

Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei

 

Winterswijk

*  Vereniging Het Museum verzorgt een ongeveer 45 km. lange fietstocht naar het historische plaatsje Gemen bij Borken, waar het Heimatshaus en de oude kerken worden bezocht. Het vertrek is tussen 8 uur en om half 9 vanaf museum Kunst Ende aan de Misterstraat. Omdat in het programma een koffietafel is opgenomen is vooraanmelding noodzakelijk. Dit kan bij o.a. Wout Roelofsen, nr. 51 67 49.

 

*  FTC Wenters houdt de ‘Spiekerman-Wentersronde’. Deelnemers kunnen kiezen uit een mooie gezinstocht van 25 of 45 km. voor de recreatieve fietser en tochten van 80 of 110 km. voor de toerfietsers. De kortere afstanden slingeren zich over verharde en onverharde wegen door de Achterhoek met een pauzeplek bij Spiekerman in Meddo. De langere afstanden gaan verder de Achterhoek in met een pauzeplaats achter Lichtenvoorde. Het vertrek vanaf het clubgebouw van FTC Wenters aan de Huininkmaat is voor de beide lange afstanden tussen 8 en 10 uur en voor de kortere tussen 9 en 11 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 4 euro voor NTFU-leden en 5 euro voor niet-leden.

 

Zoals elk jaar verzorgt Groei & Bloei afd. Lichtenvoorde/Winterswijk een fietstocht die de liefhebbers langs de mooiste plekjes in de Achterhoek brengt. Dit jaar gaat de tocht richting Eibergen en Beltrum. Er zijn twee routes uitgezet: één van 40 à 45 km en een kortere van 25 à 30 km. De routebeschrijving is ’s morgens tussen 9 en 10 uur voor  2 euro te verkrijgen bij ’t Zwaantje in Lichtenvoorde.

 

Sihhat, de Turkse sociaal culturele vereniging in Winterswijk, houdt  van 9 uur                 ‘s morgen tot 7 uur ‘s avonds een open dag in hun onderkomen aan de Tuberweg. Men kan heerlijke Turkse gerechten proeven, de locatie bekijken en kennis maken met de rijke Turkse cultuur. Tevens zijn er zowel binnen als buiten sociaal-culturele activiteiten. Voor kinderen is er een draaimolen en een springkussen.

 

Aalten

*  Vanaf 11 uur  vindt in het Aaltense centrum het jaarlijkse Meifeest plaats.                    De straten zijn gevuld met oldtimers, die vanaf circa 1 uur gepresenteerd worden op de Markt. Daarnaast is er een vrijmarkt, met name voor kinderen, waar ze hun overtollige spulletjes kunnen verkopen, en zijn op de Markt verschillende lentebieren te proeven onder het genot van gezellige muziek. De toegang is gratis.

Bij SETZ Huiskamer op Plein Zuid vind DAUWofTRAP’M an naar Aalten plaats. Vanaf 11 uur  is er koffie, drank en barbecue. ‘s Middags is er live muziek van Handy Joe & de Boogie Kaerls en ’s avonds van Five Pack. De toegang is gratis.

Op het AZSV terrein Villekamp is de laatste jaren veel veranderd. Daarom willen zij belangstellenden de gelegenheid geven om een kijkje te komen nemen tijdens een open dag van 12 tot 4 uur. Tientallen vrijwilligers zijn aanwezig om bezoekers uitleg te geven over de vele faciliteiten binnen AZSV. Jeugd kan kennis maken met BubbleBal en Dartvoetbal, kunnen penaltyschieten met Matthijs Ebbers, en Rowdy Heinen is aanwezig om te laten zien wat je allemaal voor trucks met een bal kunt uithalen. 

*  In Oerkroeg Schiller is het jaarlijkse Open Podium. Lokale en regionale bandjes, solo artiesten, gelegenheidsformaties en alle ander vormen van podiumkunst krijgen ieder zo’n half uur om zich aan het publiek de presenteren. De optredens beginnen rond 2 uur, de toegang is gratis.

De musici van Mrs Rose, hét jaren 20 salon orkest, spelen  bij boerderij ‘Wessel’ aan de Kruisdijk in IJzerlo. Bekende nummers als de ‘Charleston’, ‘Happy Days are here again’ en ‘Singing in the rain’ komen zeker voorbij. Het bestuur van Café Cultuur Aalten zorgt daarnaast voor een uitgebreide High Tea. De aanvang is om 3 uur.              De kosten bedragen 25 euro p.p. inclusief concert en High Tea. Reserveren kan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sihhat, de Turkse sociaal culturele vereniging in Winterswijk, houdt  op vrijdag 26 mei van 9 uur ‘s morgen tot 7 uur ‘s avonds een open dag in hun onderkomen aan de Tuberweg. Men kan heerlijke Turkse gerechten proeven, de locatie bekijken en kennis maken met de rijke Turkse cultuur. Tevens zijn er zowel binnen als buiten sociaal-culturele activiteiten. Voor kinderen is er een draaimolen en een springkussen.

*  Het VrijeTijdsOrkest van Boogie Woogie geeft samen met het middenkoor Kiddoesj uit Beltrum een concert op vrijdagavond 26 mei in de concertzaal van Boogie Woogie. Het programma varieert van lichte tot meer klassieke stukken waarbij beide verenigingen afzonderlijk, maak ook gezamenlijk stukken ten gehore brengen. De leiding is in handen van de dirigenten Gerald Roerdinkholder en Hugo Klein Severt. De aanvang is om half 8, de toegang is gratis. Een vrije gift is welkom.

In het Literair Café van de Koppelkerk in Bredevoort worden op vrijdag 26 mei op diverse manieren verschillende gedichten van Gerrit Komrij gepresenteerd. Ondersteund door saxofonist Selena Krabbenborg laten de leden van theaterwerk-plaats Grey Vibes gedichten spreken met beeld en taal. De aanvang is om 8 uur, de entree bedraagt 5 euro. 

Copyright © 2016. RTV Slingeland.