De Muziekavond 247

facebook twitter youtube

Activiteiten aankomende week

 

Op alle dinsdagen in augustus is van 10 tot 5 uur de boerderijtuin van de familie Wamelink aan de Kremerweg 10 in Ratum geopend. De toegang is gratis, een kleine gift is welkom.

 

Op alle dinsdagavonden in augustus begint om 7 uur een 1 ½ uur durende rondleiding in de synagoge in de Spoorstraat. De kosten bedragen 4,50 euro

voor volwassenen en 2,50 euro voor jeugd van 10 t/m 16 jaar. Aanmelden is niet nodig.

Op woensdag 23 augustus verzorgen de Samenwerkende Ouderenbonden Aalten een 20 à 25 km. lange fietstocht. De kosten bedragen 3 euro p.p. Starten kan tussen half 2 en 2 uur bij de RK kerk aan de Dijkstraat.

*  Op woensdag 23 juni is er weer een Alzheimercafé in het Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove in Lichtenvoorde. Dit keer vertelt mantelzorger Ria Tuenter haar ervaringsverhaal.  De aanvang is om 8 uur, de toegang is gratis, aanmelding vooraf is niet nodig. Deze bijeenkomst is ook bedoeld voor inwoners van Winterswijk.

 

*  Op donderdagavond 24 augustus vindt in de feesttent op de Markt “Corso in Concert” plaats. Het harmonie-orkest van muziekvereniging Excelsior geeft een voorproefje van haar concertreis die zij in de herfstvakantie maakt naar China. Bijzonder is het optreden van het doedelzakgezelschap Highland Valley Pipeband uit Borculo. De zang wordt verzorgd door Rutger de Vries, en als afsluiter zingt Luc ten Brinck bekende pop- en rockklassiekers van o.a. Joe Cocker, Elvis Presley en Kensington. De aanvang is om half 9, de toegang is gratis.

 

En op donderdagmiddag 24 augustus gaat om 4 uur het kermisterrein rond het oude raadhuis open. Deze draait t/m zondag 27 augustus, 4 dagen lang.

 

 

Vrijdag 25 augustus, 1e Volksfeestdag

 

-  Om 10 uur begint het grote bloemencorso door de straten van Winterswijk. Daarna is er de hele middag en avond gelegenheid om te dansen in één van de feesttenten op de Markt en de diverse horecagelegenheden.

-  Op de Wheme is dit jaar weer een super gezellig kinderplein met alles voor de jongste feestgangers bij elkaar: Kinderdisco (vanaf half 4) én kinderspelen op één locatie.    

-  Vanaf half 2 gaan alle regerende koningen van de buurtschappen op de parkeer-plaats bij de Rabobank met elkaar strijden om de titel “Oehoe de Zevende, keizer van Winterswijk”.

 

-  ’s Avonds vindt in de grote feesttent het grote Corsofeest plaats met de prijs-uitreiking. De band “Plebz” zorgt voor de dansmuziek.

Copyright © 2016. RTV Slingeland.