Activiteiten 1e Kerstdag, maandag 25 december

Winterswijk 

In de Molukse kerk Immanuel begint om 1 uur een kerkdienst met als thema ‘Gij zijt het licht der wereld’. Medewerking verlenen het kerkkoor ‘Bersama’, gospelkoor ‘Mazda’ en close-harmonykoor ‘Kasih’. De dienst is tweetalig en iedereen is welkom. Na afloop is er een kop koffie of chocomel met wat lekkers.

De Protestantse Gemeente houdt van 3 tot 6 uur een Kerstinloop  in kerkelijk centrum de Zonnebrink. In een ongedwongen sfeer gezellig samenzijn om de kerstgedachte vorm te geven met onder meer muziek en een spelletje en als afsluiting soep met broodjes. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis, wel is er een mogelijkheid tot een vrije gift die bestemd is voor een goed doel.

In de Jacobuskerk aan de Misterstraat is ook dit jaar weer ‘Kindje wiegen’. Het kerstverhaal wordt verteld, Merel Geerdink zing haar mooiste kerstliedjes, en iedereen mag meezingen. Na afloop is er chocolademelk in de pastorie. Het begint om half 4, iedereen is welkom.

Aalten

In de RK Helenakerk begint om half 10 een woord- en communieviering. De zang wordt verzorgd door het herenkoor Sint Caecilia, voorganger is pastor Jos Droste.

In de Westerkerk aan de Hogestraat wordt een familiekerstfeest gehouden. De aanvang is om half 11, iedereen is van harte welkom.

In De Hofnar begint om 21.00 uur een grote X-mass Party. Op het podium staan o.a. de DJ’s van ‘Buren van de Brandweer’ en de mannen van ‘Skoften Sloopservice’.   De entree is geheel gratis.

Activiteiten 2e Kerstdag, dinsdag 26 december

Winterswijk

In gebouw Emma in Ratum vindt het jaarlijkse kerstconcert van muziekvereniging Crescendo plaats. Alle geledingen van de vereniging komen aan bod. De aanvang is om 11 uur, de entree is gratis.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk wordt in Kotten weer de traditionele Midwinter-hoornwandeling gehouden. Beginpunt is boerderij Verink aan de Esinkweg 1. 

Er kan gekozen worden uit routes van 4, 6 of 8 km die de deelnemers over smokkelpaden langs de grens leidt. Starten kan tussen half 12 en 2 uur. Langs de route staan midwinterhoornblazers, en diverse vuurkorven zorgen voor een extra winterse beleving. De kosten bedragen 3 euro voor volwassenen, kinderen betalen 1,50 euro. Na afloop staat er glühwein en snert klaar.  

Jazzewind houdt weer de traditionele Kerstjazz in Grand Café Het Station aan de Stationsstraat. Vanaf half 2 tot ongeveer kwart voor 6 treden een aantal groepen op die verbonden zijn aan de vereniging, en zij zullen diverse stijlen ten gehore brengen. De toegang is gratis.

In de grote zaal van De Harmonie wederom het Bierbal van Tsjoek disco drive-inn show. De zaal wordt feestelijk aangekleed, er komen gast-dj’s en het feest gaat ’s avonds door met een afterparty. Eén van de hoogtepunten is het bierrace-spektakel, waarbij teams uit verschillende buurtschappen en wijken strijden om de titel ‘beste bierdrinkers van het jaar’. De muzikale omlijsting van het spektakel is in handen van DJ Jimmy. De aanvang is om half 4, en rond kwart voor negen wordt het Bierbal afgesloten.

Daarna begint om 9 uur het Grote Superkerstbal met medewerking van DJ Jim Cool en het ‘Het BuurtSuper DJ Team’, bestaande uit de DJ’s Superdeluucks, en Slatman en MC Skoen. De entree bedraagt 5 euro; het polsbandje is zowel ’s middags als ’s avonds geldig. Minimum leeftijd 18 jaar.

Aalten

De Domme Aanleg verzorgt een Kerstwandeling. Tussen half 9 en 2 uur kan er gestart worden voor de routes van 5 en 9 km, en tussen half 9 en half 1 voor de 14 en 19 km. De kosten bedragen 5 euro, incl. een kom soep.

In de Christelijk Gereformeerde Kerk aan de Berkenhovestraat begint om 10 uur een kerkdienst, getiteld ‘Open je ogen & wees welkom!’. Rob van Zon vertelt iets vanuit de Bijbel en zijn eigen leven, daarnaast wordt er gezongen. Na afloop is er koffie.

Van 2 tot 4 uur is er ‘kindje wiegen’ in de RK Sint Helenakerk aan de Dijkstraat. Men kan de kerststal bekijken en luisteren naar een kerstverhaal dat wordt geïllustreerd met dia’s.  Alle kinderen met hun ouders en grootouders zijn van harte welkom. Er is koffie of thee en voor de kinderen is er ranja.  

Activiteiten aankomende week (vanaf 27 december)

De VVD Winterswijk reikt ook dit jaar weer een ‘Liberale Pluim’ uit, en wel op woensdag 27 december in sociëteit het Pakhuys.  De Liberale Pluim wordt uitgereikt aan een persoon, groep of organisatie die zich in het voorafgaande jaar (of jaren) in het bijzonder heeft onderscheiden door Winterswijk op de kaart te zetten. De aanvang is om 8 uur en toegankelijk voor zowel leden als andere belangstellenden.

Op woensdag 27 december wordt bij grand café Willinks een Popquiz gehouden.            In deze eindejaarsquiz worden deelnemers in verschillende rondes ondervraagd over de beste en slechtste popmuziek van toen en nu, met natuurlijk extra aandacht voor de muzikale gebeurtenissen in 2017.  Iedereen kan meedoen met een team van maximaal 4 personen. De kosten bedragen 7,50 euro per team. De aanvang is om    8 uur. Aanmelden kan e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Het Zandkasteeltheater speelt op donderdag 28 december twee maal de voorstelling ‘Koning Koos is Jarig!’ in theater De Storm. Deze show zit vol grappige misverstanden en vrolijke liedjes die peuters uitdagen om spelenderwijs te ontdekken en te leren. De aanvangstijden zijn om 2 en 4 uur. De entree bedraagt 15 euro.

Op donderdag 28 december verzorgt Natuurmonumenten een sfeervolle lichtjestocht voor gezinnen op landgoed Mentink. Na afloop is er warme chocolademelk of glühwein bij de vuurkorf. De wandeling begint om half 7 en duurt tot ongeveer half 9. De kosten voor deelname bedragen 6 euro voor leden, kinderen leden en OERRR-kinderen,  en 9 euro voor niet leden. Het vertrekpunt is het kantoor achter ‘Den Oppas’ aan de Korenburgerveenweg. U dient zich wel hiervoor aan te melden, dit kan via de website www.natuurmonumenten.nl

Op donderdag 28 en vrijdag 29 december kan men bij de “Domme Aanleg” in Barlo meedoen aan de ‘ElfGeestenTocht’. Het betreft een ijzingwekkende en bloedstollende wandeling van circa een uur door het oude Bredevoort. Er zijn twee tochten: een familietocht die om half 7 start, en een Waaghalzen-tocht voor iedereen vanaf 12 jaar die vanaf 7 uur elk half uur van start gaat. Startpunt is ijssalon ‘De Heerlyckheid’ op ’t Zand. Tickets zijn verkrijgbaar bij De Domme Aanleg.                  De vrijdagavond is inmiddels uitverkocht!

Stichting ’t Olde Karrespoor verzorgt op vrijdag 29 december voor de 4e keer een wandeltocht door de mooie omgeving van De Heurne. Er kan gekozen worden uit de afstanden van 9 en 15 km. Starten kan tussen half 12 en half 2 bij café Bruggink.

 

Copyright © 2016. RTV Slingeland.