De Muziekavond 247

facebook twitter youtube

Activiteiten aankomende week

 

Passage heeft op maandag 16 oktober de maandelijkse bijeenkomst in de Zonnebrinkkerk. Ds. Berdie Marsman vertelt aan de hand van een powerpoint-presentatie over haar reis naar Iona. De aanvang is om kwart voor 8.

 

De KNNV Oost-Achterhoek houdt op maandagavond 16 oktober een determinatie-avond bij Cor Sticker aan de Holthuisweg in het Woold. Deelnemers worden verzocht zelf verzamelde onbekende paddenstoelen en determineerwerken mee te nemen. De aanvang is om 8 uur.

 

Op de ledenmiddag van Wenters-Plus is op dinsdag 17 oktober het duo Tonnie Weikamp en Trees Bomers te gast met accordeon, trompet en zang.  De aanvang is om half 3 in de Vredense Hof.

 

Op dinsdag 17 oktober verzorgt de Gemeente Winterswijk en zes binnensport-verenigingen een Indoor Sportdag voor kinderen van groep 3 t/m 8. Van kwart over 9 tot half 2 kunnen zij kennismaken met drie van de acht aangeboden sporten: volleybal, badminton, handbal, korfbal, springen, dansen, acrogym en schaken.      De kosten bedragen 2 euro p.p. Meer informatie op de site www.actiefinwinterswijk.nl

 

Bij gastgalerij Ankomm’n wordt op dinsdag 17 oktober vanaf 7 uur  een workshop sokken breien gehouden o.l.v. Gerrie Habers. Voor aanmelding of meer informatie: tel.nr. 06 – 156 24 314.

 

GroenLinks doet in Winterswijk mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Een enthousiaste en actieve groep leden gaat op dinsdag 17 oktober tijdens een ‘Meet Up’ in grand café Willinks de lokale verkiezingsthema’s bepalen. Iedereen is vanaf kwart voor 8 van harte welkom.

 

*  Natuurmonumenten houdt op woensdag 18 oktober ‘Herfst van OERRR’. Deze               2 uur durende wandeling met de boswachter op landgoed Bönnink begint om 2 uur. Het vertrekpunt is bij de parkeerplaats van Nieuw-Beusink. Kinderen die lid zijn van OERRR betalen 4 euro, niet-leden 7 euro. U dient zich wel hiervoor aan te melden, dit kan via de website www.natuurmonumenten.nl/activiteiten of telefonisch via nr. 035 – 655 99 55

Op woensdag 18 oktober is er weer een ledenbijeenkomst van Vrouwen van Nu afd. Winterswijk. Medewerkers van het Huidziekenhuis Dermicis uit Doetinchem komen de aanwezigen informeren over hun werk in de kliniek. De aanvang is om 8 uur bij partycentrum Nijenhuis. De entree bedraagt 5 euro, incl. 2x koffie/thee. Ook gasten zijn van harte welkom.

Tijdens het Mama Café op woensdag 18 oktober in de bibliotheek in Aalten geeft Trees Blom informatie over draagdoeken. De aanvang is om 10 uur, deelname is gratis.

Het Mantelzorgcafé houdt op donderdagmiddag 19 oktober weer een bijeenkomst bij Hertog Karel van Gelre op de Markt. Van 2 tot half 4 kunnen mantelzorgers hier terecht om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer. De mantelzorgconsulent is hierbij aanwezig. Er zijn geen kosten aan verbonden en opgave is niet nodig.

* Handvalvereniging HCW houdt op donderdag 19 oktober een ‘Handbal Experience’ in de sport- en turnhal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Bij voldoende deelname wordt er afgesloten met een echte wedstrijd. De aanvang is om 2 uur, deelname is gratis. 

 

In het Grand Café van woonzorgcentrum De Pelkwijk is op donderdag 19 oktober de jaarlijkse herfstmarkt. Van half 3 tot 5 uur zijn er weer allerlei producten te koop zoals pompoenen, herfstbloemstukjes, chocolade en vogeltaarten. Daarnaast is Stichting Boerengoed aanwezig met streekproducten en is er een verloting. De muzikale omlijsting is in handen van Joop Derksen. De toegang is gratis.

 

 

Op donderdag 19 oktober verzorgt Werkcafé Winterswijk een bijeenkomst voor werkzoekenden uit Winterswijk en omgeving. Deze avond is burgemeester Joris Bengevoord te gast. Hij gaat vertellen over de keuzes die hij heeft gemaakt in zijn loopbaan. Zijn verhaal zal een inspiratie zijn voor mensen die een ommezwaai (willen) maken in hun loopbaan.  De bijeenkomst begint om kwart voor 8 in Grand Café Willinks, de toegang is gratis.

 

Op donderdag 19 oktober staat Staring centraal in een lezing die Gerard Bomers in de Museumfabriek aan de Laan van Hilbelink verzorgd voor Vereniging Het Museum. Deze lezing getiteld ‘Staring, de dichter’ begint om 8 uur. Voor leden bedraagt de entree 3 euro, niet-leden betalen 5 euro.

 

Hanny van der Heide verzorgt op donderdag 19 oktober een lezing over de bescherming van groen erfgoed voor Groei & Bloei Aalten. Mede aan de hand van voorbeelden uit Gelderland gaat zij in op wat we verstaan onder groen erfgoed, waarom bescherming van belang is, welke bedreigingen zich voordoen en welke rol de Nederlandse Tuinenstichting kan spelen als groen erfgoed in de knel dreigt te raken. De lezing begint om half 8 in De Hofnar. Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen 3 euro.

 

*  Voorafgaand aan de show ‘LIP/STICK’ van Slagerij van Kampen op vrijdag                    20 oktober in theater De Storm geeft Johan Broere, bandleider van Slagerij van Kampen, een instrumentloze trommelworkshop. Deze vindt plaats in de feestzaal van kwart over 7 tot 10 over half 8 en is gratis toegankelijk op vertoon van een entreebewijs voor de voorstelling. Deelnemers hoeven geen instrumenten mee te nemen. 

Copyright © 2016. RTV Slingeland.