Luister LIVE!

De Muziekavond 247

facebook twitter youtube

Activiteiten aankomende week

Op alle dinsdagen in juni zijn van 10 tot 5 uur  twee bijzondere tuinen aan de Morgenzonweg te bezichtigen. Dat zijn de liefhebberstuin van de fam. Buil op nummer 150, en tuin ‘De Morgenzunne’ van Janneke Helleman en Wiebe Poppe op nummer 136. De toegang tot deze tuinen is gratis, een kleine gift is welkom.

De Gemeente Winterswijk houdt op dinsdag 20 juni van 6 tot half 8 in het gemeentekantoor een inloopbijeenkomst over de Algemene begraafplaats aan de Kerkhoflaan. U kunt daar kennis nemen van de concept bestemmingsplanwijziging voor het mogelijk maken van Islamitisch begraven en natuur-begraven. Tevens is er een landschapsarchitect aanwezig.

*  Dinsdag 20 juni verzorgt Veilig Verkeer Nederland afd. Winterswijk een bijeenkomst waar de algemene kennis over de Nederlandse verkeersregels kunnen worden opgefrist. Deze bijeenkomst wordt verzorgd door rijschoolhouder Frank Massop en deelname is geheel gratis. De aanvang is om half 8 in muziekschool Boogie Woogie. U dient zich wel hiervoor aan te melden, dit kan via nr. 52 16 09 óf mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Op dinsdag 20 juni wordt in ’t Noorden in Aalten een inloopbijeenkomst voor mantelzorgers gehouden. U kunt deze morgen van half 11 tot 12 uur andere mantelzorgers ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Ook is er gelegenheid voor een gesprek met de mantelzorgconsulent. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Het eerste seizoen van ‘Etend ontmoeten’ in De Hofnar in Aalten wordt op dinsdag 20 juni afgesloten met een barbecue. Sinds december wordt Etend ontmoeten elke derde dinsdag van de maand gehouden. De maaltijden zijn geheel gratis, deelnemers kunnen een vrijwillige bijdrage doen. Iedere belangstellende is deze dinsdag tussen 6 en half 8 welkom.

In het kader van de week van de invasieve exoten houdt IVN Oost-Achterhoek op woensdag 21 juni een gelijknamige thema-avond. Exoten zijn planten en dieren die in Nederland niet van nature voorkomen. Wilfred Reinhold verzorgt een lezing hierover. De aanvang is om 8 uur in de Zonnebrinkkerk. De toegangsprijs bedraagt           3 euro voor leden en donateurs, en 5 euro voor overige bezoekers incl. een drankje.

Op woensdagavond 21 juni vindt bij gastgalerij Ankomm’n een ‘Spiritueel Beleven 2.0’ plaats. Op deze avond kan men informatie krijgen over diverse vormen van alternatieve zorg. Deelnemers zijn Jeanine Arendsen (aardstralen) Linda Brink (Reiki), Wilma Lamers (Sensi-therapeut), Irene Huiskamp (medium), Annemieke Bollen (massagepraktijk) en Marion Meinen (voetreflexologie).Tussen 7 en 10 uur kan men gewoon binnenlopen. Vragen staat vrij, mini-consulten kosten 5 euro.

In de bibliotheek Aalten wordt op woensdag 21 juni het laatste Mama Café voor de zomervakantie gehouden. Lactatiedeskundige Femmie de Jong-Bakker gaat vanaf 10 uur vertellen over borstvoeding. De toegang is gratis.

Vijf dierenartsassistenten in opleiding verzorgen op woensdag 21 juni in Aalten een informatieavond getiteld ‘Op vakantie met je huisdier’. De lezing begint om 8 uur bij kinderboerderij De Ahof. De toegang is gratis. Aanmelden kan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

* Op donderdag 22 juni houdt CDA Winterswijk een input-avond voor het verkiezings-programma. Vragen die deze avond aan de orde komen zijn o.a. welke ontwikkelingen binnen Winterswijk de afgelopen jaren positief of negatief zijn, en welke veranderingen de komende periode prioriteit hebben binnen onze gemeente. De aanvang is om 8 uur op de eerste etage van het Raadhuis aan het Kuipers-Rietbergplein.

De Winterswijkse coverband Juba verzorgt op vrijdag 23 juni een reünieoptreden in The Gallery. Vanaf half 9 is iedereen welkom, de entree is gratis.

In De Hofnar in Aalten is op vrijdag 23 juni ‘A Night With Bob Marley’. De Rootsriders is één van de beste Bob Marley Tribute Bands van Europa, en zij brengen tot in perfectie de sfeer, passie en geluid van de koning van de reggae. De aanvang is om 9 uur. Kaarten kosten 12,50 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de kassa.

Van vrijdag 23 t/m zondag 25 juni is weer de Farm & Country Fair in IJzerlo, een grote buitenbeurs met meer dan 400 standhouders. Het terrein kent 9 verschillende ‘straten’, elk met z’n eigen kleur en thema. Er is van alles te zien en te beleven, van vintage tot tuinplanten, van bijzondere dieren tot een kinderwagenparade, van kookworkshops tot demonstraties van machines, en van muziek tot allerlei shows. Het terrein kent 9 verschillende ‘straten’, elk met z’n eigen kleur en thema. De beurs is vrijdag en zaterdag van 10 uur ’s morgens tot 9 uur ’s avonds geopend, en op zondag van 10 tot 6 uur.

 

*  Onder het motto ‘Taxus voor hoop, verklein de kanker’, vindt t/m eind augustus de nationale inzamelactie taxussnoeisel plaats. Dit snoeisel bevat een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee men tijdens chemotherapie kanker bestrijdt. Ook bij Wenninkhof in Meddo staat een speciale inzamelbak waar men het taxussnoeisel kan inleveren. Het geld wat Wenninkhof voor deze actie ontvangt zullen zij doneren aan Stichting Nina. 

Copyright © 2016. RTV Slingeland.