Activiteiten aankomende week 

Senioren, chauffeurs met C/D/E rijbewijs en overige automobilisten die een rijbewijskeuring moeten ondergaan kunnen terecht bij de rijbewijskeuringsarts op maandag 4 december in wijkcentrum Mondriaan aan de Noteboomstraat. De kosten bedragen 42,50 euro voor 75+senioren B/E, medisch 59,50 euro, en C/D/E en Taxipas ook 59,50 euro. Voor informatie en een afspraak kunt u bellen naar het landelijke afsprakenbureau, tel.nr. 036 – 720 09 11

Op dinsdag 5 december is er voor leden van WentersPlus een bingo in de Vredense Hof. De aanvang is om half 3.

Filmhuis Winterswijk vertoont op dinsdag 5 december de film “Gifted” in theater Skopein. De aanvangstijden zijn om half 7 en om 9 uur. Reserveren is gewenst, dit kan via nr. 52 15 15.

Op donderdag 7 december is de kerst- en adventsbijeenkomst van de PCOB Aalten in gebouw Elim. Dominee G. ter Maat geeft deze middag een lezing met als onderwerp: ‘Wat zingen we met Kerst’? Hij gaat onder meer in op de achtergronden van het lied, wie was de dichter en wat bedoelde hij met de tekst? De aanvang is om half 3. Ook gasten zijn van harte welkom. 

In de Oude Helenakerk in Aalten is op donderdag 7 december een bijzonder concert bij te wonen, nl. een Christmette, een 17e -eeuwse kerstnachtdienst met samenzang. Het Margaretha Consort, een professioneel barokorkest met professionele zangers, neemt de aanwezigen mee terug in de tijd. Koormuziek wordt afgewisseld met samenzang en orgel-solo’s, en er is volop ruimte voor overpeinzing en bezinning.            De aanvang is om 8 uur, de toegang bedraagt 18,50 euro incl. een kop koffie na afloop. Kinderen en studenten hoeven slechts 5 euro te betalen.

Stichting Gilde Winterswijk houdt op vrijdag 8 december een inschrijvingsochtend voor nieuwe cursussen. Tussen 10 en 12 uur bent u welkom in hun onderkomen aan de Morsestraat 31.

Op vrijdag 8, en zaterdag 9 december houdt voetbalvereniging MEC weer haar jaarlijkse Kerstmarkt. Evenals voorgaande jaren vindt deze plaats in de voormalige winkel van Loonbedrijf  Miste. Er zijn weer vele fraaie kerstcreaties te koop, evenals wat warme en koude hapjes en drankjes. Vrijdagavond is de kerstmarkt geopend van 7 tot 9 uur, en zaterdag van 10 tot 12 uur.

Copyright © 2016. RTV Slingeland.