Luister LIVE!

De Muziekavond 247

facebook twitter youtube

Activiteiten volgend weekend

Winterswijk

Tanya Kraan verzorgt op zaterdag 1 juli een Stiltewandeling vanaf gastgalerij Ankomm’n aan de Mentinkweg. Genieten van de natuur, een moment voor jezelf, lopen in een rustig tempo en even onthaasten. Na afloop zijn er nog wat ontspanningsoefeningen en is er koffie of thee. De wandeling start om half 10. Meer informatie of aanmelding is mogelijk via Anita Duenk, nr. 06 – 156 24 314

Bij Watermolen Berenschot in het Woold vindt op zaterdag 1 en zondag 2 juli weer de jaarlijkse Kunstmarkt plaats. Op deze markt vertonen circa 140 professionele- en amateurkunstenaars uit binnen- en buiteland hun creatieve kunsten. Tevens verzorgt Het Woolds Mansleukoor op zondag diverse keren een optreden. Zaterdag is de markt geopend van 11 tot half 6, en zondag van half 11 tot 5. De entree bedraagt             3 euro, kinderen tot 13 jaar hebben gratis toegang.

In het Scholtenbrug Park vindt op zaterdag 1 en zondag 2 juli vanaf 12 uur                        ’s middags Winterswijks tweede Food Truck Festival plaats.  Zo’n 20 verschillende Food Trucks vanuit alle windstreken serveren een breed aanbod van allerlei soorten voedsel. Daarnaast wordt er een biertuin en een kinderparadijs ingericht. Tevens is er muziek op verschillende plekken.

Menvereniging Oud Gerij houdt op zondag 2 juli haar jaarlijkse toertocht door het buitengebied van Winterswijk. Vele traditionele koetsen met daarop de koetsier en medepassagiers in authentieke kledij maken een tocht die om half 11 vertrekt bij verenigingsgebouw Wilhelmina in Kotten voor een rit door Kotten, Brinkheurne, Ratum. De pauze is bij Spieker Kossink, waarna de rit via Henxel en de oostkant van Winterswijk weer terug gaat naar het verenigingsgebouw in Kotten. Daar worden de rijtuigen opgesteld, waarna een deskundige jury de prijzen bekend maakt.

                            

Zondag 2 juli speelt Firma Weijland en Consorten de muzikale voorstelling ‘Walsen’ bij wijngaard Hesselink in Henxel. De aanvang is om 3 uur. De toegang is gratis, een vrije gift na afloop is welkom.

De band ‘La Mara’s’ treedt op zondag 2 juli op bij gastgalerij Ankomm’n. Naast oldies en schlagers spelen zij ook instrumentale nummers van o.a. de Shadows en Candy Dulfer. Het optreden begint om 3 uur. De toegang is gratis, een vrije gift is welkom.

 

Aalten

In de maanden juli en augustus is er iedere zaterdag een rondleiding door de Aaltense Gängeskes onder leiding van een gids. De start is om 2 uur start vanaf           het VVV Agentschap Aaltense Musea aan de Markt. De wandeling duurt ongeveer   1 ½ uur en de deelnamekosten bedragen 4 euro p.p.

Het harmonie-orkest en de Slagwerkgroep van de Aaltense Orkest Vereniging geeft op zaterdagavond 1 juli een concert op de Markt. Medewerking hieraan verleent zangeres Meike Ubbink. De aanvang is om 7 uur, de toegang is gratis.

Worshipband ‘The Well’ houdt op zaterdag 1 juli de worship night ‘Met mijn Heiland in het weiland’.  Dit is een kerkdienst buiten bij een boerenerf aan de Brakenweg 11 in Aalten, waarin veel samen gezongen wordt. Voorafgaand is er uitgebreid gelegenheid om elkaar te ontmoeten met een hapje en een drankje. Het weiland gaat om 7 uur open, iedereen is van harte welkom.

Op zaterdag 1 en zondag 2 juli vinden er rond het terrein van de Paardensport-vereniging aan de Hessenweg de jaarlijkse dressuurwedstrijden voor paarden en pony’s plaats. Op zaterdag komen de paarden- en ponycombinaties t/m de klasse M2 aan de start. Zondag zijn de paardencombinaties t/m Z2 en de ponycombinaties in de klasse Z1 en Z2 aan de beurt. Voor de jongste ruitertjes is er de mogelijkheid om een Bixieproef te rijden. Beide dagen begint het programma om 10 uur.                      De toegang is gratis.

’t Romienendal aan de Aladnaweg is op zondag 2 juli het decor van een muziekfestival én een wandeltocht.  Wandelaars kunnen meedoen aan de Klaver4tocht. Er zijn 4 routes van ongeveer 5 km uitgezet die beginnen en eindigen bij ’t Romienendal. Tegelijkertijd kan men tussen 10 en 5 uur genieten van optredens van diverse koren en muziekgroepen op twee podia. De entree is gratis.

Op de Vriezenkamp in Dinxperlo wordt op zondag 2 juli van 10 tot 3 uur de jaarlijkse rommelmarkt gehouden. Liefhebbers kunnen hier terecht voor o.a. snuisterijen, brocante, speelgoed, boeken en curiosa. De toegang is gratis. 

Copyright © 2016. RTV Slingeland.