De Muziekavond 247

facebook twitter youtube

Activiteiten volgend weekend

      

Winterswijk

MEE Oost houdt op zaterdag 21 oktober in de Zonnebrinkkerk een bijeenkomst voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun partners. Te gast zijn Hans van Dam (docent hersenletsel) en zijn dochter Anne-Marije van Dam (yogadocente). Zij vertellen over stress in het brein: hoe werkt stress in onze hersenen, wat zijn de gevolgen van langdurige stress en welke invloed hebben yoga en meditatie?                 De aanvang is om 10 uur. Voor dit NAH Café geld een eenmalige bijdrage van            7,50  euro. Eventueel meer informatie bij Meike van Dieren, tel. 0314 – 34 42 24

 

De KNNV afd. Oost-Achterhoek verzorgt op zaterdag 21 oktober een paddenstoelen-excursie naar het Walfortbos in Aalten. De leiding is in handen van Marjet Karsten-Schoorel. Het vertrek is om half 2 bij De Storm of om 2 uur vanaf de parkeerplaats bij de spoorwegovergang aan de Haartseweg.

 

De Winterswijkse Pluimvee- en Konijnenfokvereniging (WPKV) houdt op zaterdag           21 en zondag 22 oktober haar jaarlijkse clubshow op een nieuwe locatie: de sportzaal van de Emmaschool aan de Vredenseweg. Er worden ruim 360 dieren gekeurd en tentoongesteld, van hoenders en konijnen tot sier,- en watervogels en duiven. Tevens geven enkele fokkers om half 3 een demonstratie van het toiletteren van kippen en konijnen. Voor de jeugdige bezoekers is er een quiz met leuke prijsjes. De openingstijden zijn zaterdag van 10 tot 6 uur en morgen van 10 tot 5 uur.

*  Op zondag 22 oktober vindt in het Doopsgezinde Kerkje een dienst in het Gronings dialect plaats, getiteld ‘Scheppen staait in staaigers’. Medewerking hieraan verlenen Ds. Fokko Helder, Bert Kraijenbrink, Martje Haan, Fokko Helder en Janneke Muis. De aanvang is om half 4, na afloop is er koffie en koek.

 

De Israëlische klarinettiste Irith Gabriely, ook bekend als de ‘Queen of Klezmer’  geeft zondag 22 oktober een klezmerconcert in de synagoge aan de Spoorstraat.            Zij wordt hierin bijgestaan door de uit Venlo afkomstige pianiste Susanne Hardick. Het optreden begint om 5 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop voor 10 euro te verkrijgen bij boekhandel Kramer. ’s Avonds aan de kassa kosten ze, indien nog beschikbaar, 12,50 euro.  

 

Aalten

*  Op ’t Zand in Bredevoort is op zaterdag 21 oktober de 3e Zaterdag Boekenmarkt. Dit is tevens de opruimingsboekenmarkt. Tussen 10 en 5 uur bieden de boekhandelaren een breed aanbod van boeken op diverse gebieden.

 

De KNNV afd. Oost-Achterhoek verzorgt op zaterdag 21 oktober een paddenstoelen-excursie naar het Walfortbos in Aalten. De leiding is in handen van Marjet Karsten-Schoorel. Het vertrek is om 2 uur vanaf de parkeerplaats vlakbij bij de spoorweg-overgang aan de Haartseweg.

 

De jonge Australische pianist Shuan Hem Lee speelt op zaterdagavond 21 oktober in de Koppelkerk in Bredevoort. Hij brengt stukken van Bach, Beethoven en Shumann ten gehore. Dit jonge 14-jarige talent heeft meerdere pianocongressen gewonnen en vele prijzen op zijn naam staan. De aanvang is om 8 uur, de entree bedraagt 10 euro

 

De swingende rock’n’ blues formatie ‘Narrow Escape’ komt op zondag 22 oktober voor een reünie-optreden naar oerkroeg Schiller. Het optreden begint om 3 uur. Kaarten zijn voor 7,50 euro verkrijgbaar bij de Primera en Schiller.

 

Zondag 22 oktober is er weer een oecumenische dialectdienst in de Oosterkerk in Aalten. Het thema hiervan is ‘Wieter Kiek’n’. Voorgangers zijn pastor Hetty Bresser van de Sint Ludger Parochie, en oud-inwoner van Aalten pastor Jan Leijenhorst van de Protestantse Gemeente Barchem. Muzikale medewerking verleent Johan Klein Nibbelink. De aanvang is om 7 uur, iedereen is welkom. 

Copyright © 2016. RTV Slingeland.