Activiteiten volgend weekend

Winterswijk 

Stichting Vrienden van Pronsweide houdt op zaterdag 9 december een kerstmarkt aan de Morgenweg. Tussen 10 en 4 uur kunt u daar terecht voor al uw kerstartikelen, kerstbloemstukken- en kransen, kaarten, sieraden, glaswerk, 2e hands boeken en diverse artikelen die door de bewoners zelf zijn gemaakt. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht door de verkoop van zelfgemaakte oliebollen. De opbrengst van deze activiteit wordt gebruikt om de bewoners wat extraatjes te kunnen bieden.

Bij voetbalvereniging MEC is zaterdag 9 december de 2e dag van de traditionele Kerstmarkt. Evenals voorgaande jaren vindt deze plaats in de voormalige winkel van Loonbedrijf Miste. Tussen 10 en 12 uur zijn er weer fraaie kerstcreaties te koop, evenals wat warme en koude hapjes en drankjes.

Op zaterdag 9 december houdt Sociëteit Winterswijk de officiële afsluiting van haar lustrumjaar met een gastoptreden van de Greyhound Barbershop Singers. Leden, genodigden en belangstellenden kunnen onder het genot van een hapje en drankje genieten van de a capella samenzang van deze groep. De aanvang is om 4 uur in de oude pastorie aan de Misterstraat. Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen 10 euro. 

 

De ‘Midwinterbloazers’ blazen op zaterdag 9 december weer op hun midwinter-hoorns, deze keer bij Oostervoort nr. 10. De aanvang is om ongeveer 5 uur, bij het invallen van de schemering. 

Toonkunstkoor Oost-Achterhoek geeft op zaterdag 9 december een kerstconcert in de Zonnebrinkkerk. Zij brengen bekende en minder bekende kerstliederen ten gehore. De begeleiding is in handen van Dennis Vallenduuk op orgel en het geheel staat onder leiding van Lassen Raykov. De aanvang is om 7 uur. De toegang is gratis, een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Zangeres Maan geeft op zaterdag 9 december een concert in de Jacobskerk. In het voorprogramma staan “La Rose” en gitaarvirtuoos Mart Hillen.  Het concert begint om half 8. Kaarten zijn te verkrijgen via de site www.heartbeatconcert.nl 

Zaterdag 9 en zondag 10 december vindt er weer een Turkse braderie en open dag plaats aan de Tuberweg 4. Tussen 9 uur ’s morgens en 8 uur ’s avonds staan er talloze kraampjes opgesteld met een zeer gevarieerd aanbod van etenswaren en lekkernijen die typisch Turks zijn. Daarnaast zijn er ook andere waren te verkrijgen en is er Turkse muziek. Bovendien kan men het verenigingsgebouw met zijn gebedsruimte bezichtigen en zich verdiepen in de cultuur. 

Vanaf de Roerdinkhof in het Woold kan men op zondag 10 december tussen 10 en 12 uur starten voor een midwinterhoornwandeling. Er kan gekozen worden uit afstanden van 3 ½ km en 8 km. De wandeling is met pijlen uitgezet en wordt begeleid door de Achterhookse Midwinterblaozers. Deelnamekosten bedragen 6,95 euro incl. kopje koffie en een kop erwtensoep na afloop.

Concordia Kotten en Musikkapelle Burlo geven op zondag 10 december een gezamenlijk concert in de Jacobskerk getiteld ‘Kerst ohne Grenzen’. De aanvang is om half 3. De entree bedraagt 12,50 euro, kinderen t/m 12 jaar 7,50 euro. Tickets zijn verkrijgbaar bij de leden.

Op zondag 10 december is het Wereldlichtjesdag. Mensen over de hele wereld steken kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Ook in Winterswijk wordt hier aandacht aan besteedt. Er wordt om half 7 verzameld bij de Dr. ten Have-straat (ingang voormalig Algemeen Ziekenhuis).  Om kwart voor 7 volgt dan een korte wandeling door het park naar het openluchttheater Huininkmaat, waar om 7 uur de herdenking begint. Via de Facebookpagina Wereldlichtjesdag-Winterswijk zijn de laatste berichten te volgen.

In het kader van de Kerk & Muziekserie ‘Musica Jacobi’ is op zondagavond 10 december weer een evensong in de Jacobskerk. Een evensong is een gezongen avondgebed zoals dat in de Anglicaanse kerk al eeuwen wordt gepraktiseerd. Dit keer worden werken gezongen van o.a. Walmisley, Mason en Rachmaninov. Medewerking verleent de Jacobscantorij, cantor Wim Ruessink, organist Annelies Slöetjes en lector Henk Vis. De aanvang is om 7 uur. 

Op zondag 10 december verzorgt de Dialectkring Achterhook en Liemers weer een aflevering van ‘Met dialect op de koffie’. Deze keer staat de bijeenkomst in het teken van de komende feestdagen. Medewerking verlenen Minus Jentink en pastoraal werkster Mia Tankink. De aanvang is om 11 uur bij Erve Kots in Lievelde. De entree bedraagt 7 euro, incl. 2 keer koffie of thee. Ook niet-leden zijn van harte welkom.  

Aalten  

De Stichting Restauratiefonds voor de oude Sint Helenakerk houdt op zaterdag 9 december voor de 25e keer een Adventsmarkt op de Markt. Van 10 tot 4 uur is er van alles te beleven. Er zijn o.a. ruim 40 kramen, er is een expositie te zien van kunstenaars uit Aalten, en op het podium op de Markt en in de kerk zorgen koren en muziekverenigingen voor diverse optredens. Ook aan de allerkleinsten is gedacht, er staat een grabbelton en ze kunnen een ritje maken op de arrenslee van de kerstman. De opbrengst van deze markt wordt gebruikt om de monumentale kerk in goede staat te behouden.

Groei en Bloei Aalten geeft op zaterdag 9 december een workshop bloemschikken in het Kulturhus in Lintelo. Deelnemers gaan deze middag een kerststuk maken onder leiding van Jolien Ebbeskamp en Daniëlle Ruesink. De aanvang is om half 2. De kosten bedragen 35 euro p.p., incl. koffie en materiaal. Opgave bij Daniëlle Ruesink, tel.nr. 0315 – 640 850

Vrouwenkoor Musica en het Ulfts Mannenkoor geven zaterdag 9 december een gezamenlijk concert in de Goede Herderkerk in Dinxperlo. Behalve de samenzang zingen de koren ook apart een eigen programma. Aanvang 8 uur, entree 10 euro.

Oude muziek komt tot leven tijdens het concert van The Outbound Scallywag Carnival op zaterdag 9 december in de Koppelkerk in Bredevoort. Deze 5-koppige band speelt Amerikaanse rootsmuziek die het beste omschreven kan worden als Bluegrass en Old School Country. Het concert begint om half 9, entree 10 euro.

In het kader van de Sint Jorisconcerten brengt het gitaar-duo Silvan de Smit en Iasonas Daskalakis op zondag 10 december een afwisselend programma met gitaarmuziek uit Spanje. Het één uur durende concert begint om 3 uur in de Sint Joriskerk in Bredevoort. Bij de uitgang wordt een vrije bijdrage met een richtbedrag van 10 euro gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren. 

Op zondag 10 december is het Wereldlichtjesdag. Mensen over de hele wereld steken om 7 uur kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Iedereen is om kwart voor 7 welkom bij GUV Uitvaartzorg aan de Romienendiek in Aalten. De herdenkingsbijeenkomst begint om 7 uur met een lichtritueel dat buiten plaats vindt, en duurt tot ongeveer 8 uur. Wie zijn eigen kind wil herdenken met naamsvermelding kan dit bij aanmelding doorgeven via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of telefonisch, 0900 – 7007000  

Heeft u activiteiten die u graag in de agenda opgenomen ziet worden, stuur dan een bericht naar: Lokale Omroep RTV Slingeland, Misterweg 9, 7102 BD in Winterswijk of mail naar info@rtvslingeland

Copyright © 2016. RTV Slingeland.