De Muziekavond 247

facebook twitter youtube

Activiteiten volgend weekend

      

Winterswijk

-  Op zaterdag 26 augustus, 2e Volksfeestdag, begint om 10 uur het grote bloemencorso door de straten van Winterswijk. Daarna is er de hele middag en avond gelegenheid om te dansen in één van de feesttenten op de Markt en de diverse horecagelegenheden.

-  Op de Wheme is dit jaar een super gezellig kinderplein met alles voor de jongste feestgangers bij elkaar: Kinderdisco (vanaf half 4)  én kinderspelen op één locatie.

 

-  ’s Avonds vanaf 9 uur vindt in de tent op de Markt het “Groot Après Dahlia Feest” plaats met muziek van de band ‘MMOOZZ’. 

 

Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus is tuin ‘De Bosuil’ van de fam. Graven aan de Blekkinkhofweg 12 in het Woold open voor bezichtiging. Deze tuin is zó ingericht dat die in de nazomer en vroege herfst op z’n mooist is. De openingstijden zijn van 10 tot 5 uur, de entree bedraagt 2 euro.

 

De corsowagens kunnen op zondag 27 augustus van dichtbij bezichtigd worden op het terrein van de Tricot aan de Groenloseweg. De entree is gratis.

 

Ook dit jaar vindt er op zondag 27 augustus van 1 tot 5 uur een “Frühshoppen” plaats in de feesttent op de Markt. Er zijn optredens van de “Hilgelander Musikanten”, George Baker, Der Falsche Heino en een mystery guest.  

 

En in de feesttent aan de Noordzijde van de Markt is op zondag 27 augustus van             1 tot 5 uur een Flugel Apri Ski party met Nederlandstalige zangers.

 

In het centrum is het op zondag 27 augustus weer koopzondag. Een groot deel van de winkels is geopend van 12 tot 5 uur.

*  In Villa Mondriaan kunnen kinderen op deze koopzondag tussen 11 en 1 uur creatief aan de slag in het kinderatelier. Dit keer mogen alle deelnemende kinderen

een eigen behangpatroon ontwerpen. De kinderen mogen gratis naar binnen, en begeleiders (maximaal 2 volwassenen per kind) kunnen voor de gereduceerde toegangsprijs van 7 euro het museum bezoeken, incl. gratis audiotour en koffie.

 

Zondag 27 augustus wordt in de Zonnebrinkkerk weer een Kom-dienst gehouden.  Je kunt lichamelijk uitdrogen, maar ook geestelijk. Wat doe je eraan wanneer je geestelijk opdroogt? De dienst begint om 7 uur. Voorganger is ds. Theo Parmentier en muzikale medewerking wordt verleend door Johan Klein Nibbelink.

Aalten

*  Op ’t Zand in Bredevoort is op zaterdag 26 augustus weer een internationale boekenmarkt. Tussen 10 en 5 uur bieden de boekhandelaren een breed aanbod van boeken op diverse gebieden.

 

Zaterdagavond 26 augustus treedt singer-songwriter Elenne May op met haar band in de Koppelkerk in Bredevoort. In haar ‘End of Summer Tour’ presenteert zij haar dromerige nieuwe plaat ‘Veggie Patch in the Desert’. De aanvang is om half 9, de entree bedraagt 10 euro.

De expositie ‘Breekijzer Breekt Uit’ in de Koppelkerk in Bredevoort wordt op zondagmiddag 27 augustus opgeluisterd met live-muziek van Jurgen van der Sluis en Theo de Vries. Zij spelen eerst samen enkele nummers, waarna andere muzikanten, zangers en zangeressen kunnen aansluiten om samen te jammen op jazz-standards uit het swing- bebop- en bossa-nova repertoire. De aanvang is om 3 uur. De toegang is gratis, een vrije gift wordt op prijs gesteld. 

Copyright © 2016. RTV Slingeland.