Luister LIVE!

De Muziekavond 247

facebook twitter youtube

Activiteiten volgend weekend

 

Winterswijk

Op zaterdag 27 mei vindt voor de 6e keer een toertocht voor Oldtimer bromfietsen plaats. Deze tocht is ongeveer 80 km lang en gaat door de omgeving van Winterswijk. De start is om half 12 vanaf Motor Hotel Meddo aan de Goorweg.             De kosten voor deelname bedragen 8 euro, incl. een hapje en drankje onderweg.

                             

Wie het Winterswijkse landschap eens op een andere manier wil beleven, kan op zaterdag 27 mei met fotograaf Hans Hendriks mee met een ongeveer 2 ½  uur durende tour in een gerestaureerde GTW-bus. Hij vertelt het verhaal over de bijzondere geologie en de cultuurhistorie van het buitengebied van Winterswijk op zijn eigen belevende manier. Het vertrek is om half 2 bij gastgalerij Ankomm’n aan de Mentinkweg. De kosten bedragen 19,95 euro.  Meer informatie of aanmelding via nr. 06 – 165 92 571

 

Het Winterswijks Schaak Genootschap bestaat zeventig jaar. Als afsluiting van het jubileumjaar is het gelukt een Nederlandse vrouwelijke topschaker naar Winterswijk te halen. Tea Lanchava gaat op zaterdag 27 mei eerst enkele anekdotes vertellen over haar schaakloopbaan, waarna ze het vervolgens in een simultaan opneemt tegen zo’n veertig spelers. Dit wordt gehouden op het Willinksplein, bij slecht weer in de achterzaal van Grand Café Willinks. De aanvang is om half 2.

 

In theater De Storm vindt op zaterdag 27 mei het TOS (Together On Stage)-Fest plaats. Diverse gelegenheidsbands presenteren zich deze avond aan het publiek.        De aanvang is om 8 uur, de toegang is gratis.

 

Op zondag 28 mei begint om half 5 in museum Villa Mondriaan het theatrale concert ‘Menschen-Worte’. Deze muzikale voorstelling is gebaseerd op het poëtische werk van beeldend kunstenaar en dichter Hans Arp. Samen met componiste Astrid Kruisselbrink en regisseur Marc Pantus brengen vier musici de humoristische en beeldende gedichten van Hans Arp op speelse wijze tot leven, waarbij het publiek wordt meegenomen naar de tijd van Dada en De Stijl van precies 100 jaar geleden. De entree bedraagt 12,50 euro, Vrienden van Villa Mondriaan betalen 10 euro.             Een plaats kan per e-mail worden gereserveerd via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

                                                                                             

Precies één jaar na het winnen van het regionale open podium Rabo on Stage, geeft de Lichtenvoordse gitaarvirtuoos Mart Hillen op zondag 28 mei zijn 1e soloconcert in het Doopsgezinde Kerkje. Het publiek kan genieten van zijn grandioze gitaarspel dat hij verbindt met mooie persoonlijk verhalen. De aanvang is om 5 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop voor 7,50 euro te verkrijgen bij theater De Storm.

 

In de Komdienst van zondag 28 mei is het thema ‘Sporen van geluk’. Daarin gaat dominee Hinkamp uit Lichtenvoorde vertellen over een zoektocht naar geluk, met geloof als bouwsteen. De muzikale begeleiding is in handen van de PGW-band.         De aanvang is om 7 uur in de Zonnebrinkkerk.

 

Aalten

Op zaterdag 27 mei start om 2 uur vanaf het VVV Agentschap Aaltense Musea een rondleiding door de Aaltense ‘Gängeskes’. De wandeling duurt ongeveer 1 ½ uur en de deelnamekosten bedragen 4 euro p.p.

 

Het jaarlijkse ‘Sjoksfestival’ in het centrum van Aalten vindt dit jaar plaats op zaterdag 27 mei. Drie topbands spelen op de grote podia, Q-Music The Party is aanwezig, en als klap op de vuurpijl treedt Miss Faith op. De aanvang is vanaf half 9. Toegangskaarten zijn voor 16,50 euro te verkrijgen bij o.a. Sportshop Navis.  

 

De Stichting Contactgroep Achterhoek (SCA) houdt op zondag 28 mei voor de            24e keer de jaarlijkse toertocht voor tractoren en andere landbouwvoertuigen. Het vertrek van de 1e tocht is om half 11, die de deelnemers grotendeels leidt door het buitengebied van Bredevoort en Aalten. De middagtocht begint om half 2 en gaat naar het Woold. Beide ritten zijn ongeveer 15 km lang. Het vertrek-en eindpunt is de fam. Harmsen aan de Buninkdijk op de Haart.

Copyright © 2016. RTV Slingeland.